Hverdagsliv

Sint mann og sur kvinne uten GPS

Spørreundersøkelser gir svaret på mye. Nå er også nordmenns privatliv i bilen blitt kartlagt.

Norstat Norge har på oppdrag fra Bertel O. Steen spurt 1000 norske kvinner og menn om deres drømmer og kjærlighetsliv i bilen. Bil og romantikk? Har jeg gått glipp av noe?
Foto: Bosela/Morguefile.com
Kombinasjonen biler og romantikk er fraværende hjemme hos oss Det er lite romantikk i køkjøring til jobb, i ”langt unna” fotballkamper eller familien på syv stuet inn i bilen på vei til fjellet.

Likevel, i denne undersøkelsen blir nordmenn spurt om hvilken person du helst ville tatt med på en romantisk kjøretur. Det viser seg at kun 43 % prosent av mennene og 47 % av kvinnene foretrekker en romantisk tur med egen partner fremfor noen andre. På menns ønskeliste over bilpartner finner vi Therese Johaug, Triana Iglesias, Anne Kat Hærland og Siv Jensen. Jeg lurer imidlertid på om noen disse flotte kvinnene hadde passet i vår bil sist sommerferie.

Stikkord er bilferie i Italia, sint mann, sur dame og ubrukelig GPS. Alt lå til rette for en real bilkrangel.

Foto: Clarita/Morguefile.com

Leiebil og romantikk


33 mil igjen å kjøre: Min kjære henter en praktisk leiebil på flyplassen i Roma. Det er en varm ettermiddag og vi planlegger en rolig kjøretur sørover i Italia. 3 storbrødre er sendt hjem med fly, og lillesøster og storebror sitter klare i baksetet. Litt sultne er vi alle, men drømmen er å finne en hyggelig italiensk restaurant et stykke utenfor byen. Ingen stress å spore.

Fortsatt 33 mil igjen å kjøre: Blid mann blir sint mann når han ikke får bilens GPS til å funke. I følge han er det umulig å komme seg ut av byen uten GPS. Storebror spør hvorfor pappa er sur. Pappa lærer baksetet nye flotte banneord som de raskt gjentar.

Blid dame blir sur dame, og minner sint mann om at hun alltid har klart seg med kart. Det må jo være mulig å klare seg uten å stille inn reiserute på GPS? Sint mann kjører i ring rundt på flyplassen før han i tredje forsøk finner utgangen.

Foto: Bosela/Morguefile.com

På leting etter romantikk


25 mil igjen å kjøre: Lillesøster kaster leker i hodet på storebror. Han har ropt etter Mc Donalds i åtte mil, og er ikke interessert i italienske restauranter. Sulten mann bak rattet kjører med konsentrert blikk, og sier at vi snart skal stoppe.

15 mil igjen å kjøre: Storebror må tisse, og det haster. Han sier at han tisser på seg i hvert øyeblikk. Far finner en stopp, en ekte veikro. Romantisk restaurant byttes ut med fast food langs veien, og to barn får kveldsmat.

12 mil igjen å kjøre: Mor har sovnet i passasjersetet og far finner ikke veien. Hvorfor funker ikke bilens GPS? Alle i bilen våkner når far strør om seg med italienske gloser, norske fy ord og alt annet som ikke er lov å si. Store bror vil ha is, og lillesøster finner ikke smokken. Må det skiftes en bleie? Lukten av varm bæsj sprer seg i bilen..

8 mil igjen å kjøre: Det er snart natt ute. Min kjære ber om team arbeid og gir meg i oppdrag å lese veiskilt. Med dårlig syn og mørke veier er det en umulig oppgave, og jammen klarer vi å starte en ny krangel. Du er helt håpløs! Nei – det er du som er helt håpløs!

Foto: Jusben/Morguefile.com

Endelig ser vi lyset:


Vi ankommer hotellet sent på kvelden, og kranglingen blir liggende igjen i bilen. Jo visst, vi får fine dager der – late ved bassengkanten. Solen skinner og alt er idyll.

Deilig med ferie, vi nyter fine dager og legger fremtidsplaner. Plutselig begynner vi å snakke om neste års sommerferie. Min kjære synes at vi skal ta en fin bilferie neste år – gjerne Europa rundt. En fin kjøretur, helt uten stress. Kanskje finner vi en bortgjemt landsby og en romantisk restaurant. Hadde ikke det vært hyggelig for hele familien?

Der og da kommer jeg på årets julegave; NAF veibok til far, og hørselsvern til resten av bilen. Tut og kjør!

For deg som fortsatt er i det romantiske hjørnet, les undersøkelsen om biler og romantikk her: http://bil.bt.no/bil/article4212849.ece?xtor=RSS-2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*