Hverdagsliv

Hverdagsmennesker

There are years that ask questions

& years that answer 

***

Disse ordene, skrevet av forfatteren Zora Neale Hurston hadde jeg som åpningssitat i boken min, Ekte Hverdag da den ble utgitt i 2016.

Jeg ble grepet av det hun skrev, og jeg ønsket å lete etter svar på noe av det som jeg selv grublet over i mitt eget liv. Hvordan kan en egentlig skape en litt bedre hverdag? Jakten på hverdagslykke ble til et hverdagsprosjekt, og prosjektet ble til boken som fikk undertittelen «12 steg til et litt bedre liv»

Å skrive en bok er som et intens kjærlighetsforhold. Manus er i fokus hele tiden, og alt handler om å levere noe som blir bra. Liker du det jeg skriver? Eller egentlig handler det om det viktigste spørsmålet; liker du den jeg er?

Jeg lærte mye om hverdager gjennom å skrive bok, men jeg ble ingen ekspert. For hvem er egentlig ekspert på livet? Noen måneder etter at boken kom ut, gjennomgikk jeg et samlivsbrudd. Mitt andre brudd med barn involvert. Jeg har ikke akkurat følt meg som en som fikser hverdagen spesielt bra. Forfatteren som ikke følger rådene i egne bøker. Familieterapeuten som selv er elendig på forhold. Hverdagseksperten som skaper grå dager, for seg selv og andre. Det er lett å finne god anledning til å kritisere seg selv i slike faser av livet.

Denne bloggen ble etablert for noen år siden. I perioder har jeg skrevet ofte, mens andre perioder har vært tause. Det har rett og slett vært vanskelig å skrive. I sommer har jeg hatt god tid til å tenke, og jeg vurderte lenge å legge ned bloggen slik at jeg slapp å føle på at den aldri ble oppdatert. Men så har det de siste ukene vokst frem et par viktige erkjennelser:

1) Det er viktig for meg å skrive.

2) Det er viktig for meg å skrive om den helt vanlige hverdagen.

Jeg er ikke noe glansbilde. Jeg er ingen ekspertkommentator. Jeg er Sølvi, 45 år, full av skrubbsår, stahet og skriveglede. Nettopp derfor skal jeg denne høsten være mer aktiv her på bloggen.

Jeg får ofte tilbakemeldinger fra dere lesere. Dere forteller at det jeg skriver om vanskelige og såre tema også gir gjenklang i deres eget liv. Dere har selv kjent på mange av de samme følelsene. Det inspirerer meg.

Jeg lover deg ingen resept. Det blir flere spørsmål enn svar. Mer tvil enn tro. Mer uro enn ro. Akkurat sånn som det helt vanlige livet er.

Hilsen fra Sølvi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*