Ekte hverdag,  Familie,  Hverdagsliv

En viktig beskjed

Lillebror vil snakke med meg. Han sier det handler om kvelden i går. Da jeg ikke holdt det jeg lovet. Igjen.

Vi voksne har så mye på gang. Alt vi skal rekke, prestere, gjøre, oppnå. Alle vi følger med på, alt vi bare vil få med oss. Alt til samme tid, eller begge deler på en gang. Hele tiden. Ofte på vei til noe, eller en frist som skal rekkes. Vi sier at vi alltid er online, for å få med oss alt som skjer. Foreldre med litt for dårlig tid.

Lillebror hadde forberedt kvelden godt. En film. En pose ostepop. En flaske brus. Ville mamma være med og se en film sammen med han? En morsom en.

taliesin2

Det går vel greit dette her? Et øye på skjermen, et øre på tv, et halvt blikk på deg. Vi er jo så flinke til å gjøre mange ting samtidig. Litt mail, litt prat, litt kveldsmat, litt aviser, en telefon og en sms. Hva var det du egentlig sa til meg? Vi rekker jo alt?

Lillebror har gjennomskuet det. Hun sitter ved siden av han, i samme sofa – men likevel ikke tilstede. Filmen har begynt, hun ser det egentlig ikke.  Hun ser ned når hun skulle sett opp. Hun ser dit når hun burde sett hit. I den høyre hånden ligger en mobil. Bare sånn i tilfelle. Tenk om det kommer en viktig melding? Det kan hun vel ikke gå glipp av? Lillebror hater det. Multitasking.

Dagene flyr, kveldene går. Alt skjer så fort. En uke er borte og snart gikk et år. Hvor blir dette livet av? De voksne krangler om hvem som er mest hektet, og hvem som egentlig følger med på hva. Hverdager forsvinner. Hva var viktigere enn oss? Mailene, statusoppdateringene, bloggene, nettstedene, avisene – Hva husker vi til slutt?

Lillebror sier at jeg skal høre godt etter nå. Jeg skal legge bort  telefonen. Han sier at har flere filmer på lur. Og hvis jeg vil – så kan jeg få en sjanse til. Akkurat nå.

**

Les kloke ord fra Aftenposten Junior om hva barn tenker om voksnes mobilbruk:

file0001344236701
Foto: Sideshowmom/morguefile

«Hun ser ned når hun skulle sett opp. Hun ser dit når hun burde sett hit.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*