Hverdagsliv

Duften av champagne

Solen skinte fra skyfri himmel. En av disse kveldene hvor det er varmt langt ut over kvelden. I tillegg var det nesten vindstille – bare en flau vind som bidro til en nydelig temperatur.

Foto: Cohdra/Morguefile.com
Trenger du litt solkrem? Jeg synes du er litt solbrent i panna? Har du solbrillene tilgjengelig? Er det noe annet du trenger for at dette skal være helt perfekt?
I bakgrunnen hørte vi musikk – en av landets beste artister hadde konsert. Han sang, og vi nynnet med. At det er mulig å synge så bra! Utrolig deilig å få høre på noe annet enn Kaptein Sabeltann og Dyrene i Afrika. Så bra at vi begge deler samme musikksmak. Herlig – nå synger han favorittsangen vår!
Hva med et glass champagne?  Selvfølgelig kan vi ta litt champagne. Ikke lenge etterpå sitter vi med hver vårt glass. Vil du ha litt påfyll? Plutselig er flaska nesten tom.
Sol, musikk, drikke i glasset. Vi begynner å snakke om en bok som vi begge nettopp har lest, og er enige om at Harry Hole er en tøffing. Jo Nesbø skriver bare helt rått.
Det er ikke et snev av krangling i luften, kun lukten av sol og champagne. Ser du det for deg? Det er slike øyeblikk vi gjerne skulle hatt mange av.

Historien gir deg kanskje assosiasjoner til ferie, alenetid og planlagt hygge? Hvis jeg nå forteller deg resten – at dette skjer hjemme på terrassen en helt vanlig tirsdag kveld, hva tenker du da?

Solen hadde akkurat kommet frem etter at det har høljet i strekk i tre dager. Lillebror og lillesøster har nettopp lagt seg, de har tilbakelagt en ettermiddag hvor de ha kastet makaroni og pølser ut over hele kjøkkenet. Store gutter spiller fotballspill. En typisk avslutning på en slik dag ville vært at vi begge tok hver vår sofa, taust kikkende på tv mens vi sjekker jobbmailer. Til slutt sovner kanskje en av oss i sofaen.

Denne kvelden ble annerledes – vi havnet på terrassen, hørte på musikk fra stereoanlegget, og champagnen hentet vi i kjøleskapet. Da gikk praten av seg selv. Det ble så utrolig hyggelig!
Kanskje er du som oss – drømmer om å gjøre fine ting sammen. Snakker om en ferien du skulle vært på, den restauranten som visstnok er bra eller den konserten alle andre fikk med seg. Bare ikke du – fordi hverdagen sluker deg.
Det er da du også skal finne frem disse enkle tingene. Det som er tilgjengelig hele tiden – det å gjøre noe ekstra ut av hverdagen. Spe kjedelige onsdager ut med noe som er hyggelig, i stedet for å vente på de store anledningene. Mange av oss har erfart at ferier ikke alltid går etter planen, eller at store planer aldri blir gjennomført. Da er det vel mer greit å satse på litt ekstra krydder i hverdagen?
Det er nemlig mulig å kjenne duften av champagne hjemme. Kanskje blander lukten seg med våte bleier, fiskegrateng og sure matbokser. Nyt likevel muligheten for å få en fin kveld – akkurat der du er.
God kveld ønskes fra Lappeteppefamilien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*